2020. február 06., csütörtök 14:01

Szeszélyes április

aprilisA változékony időjárás nagy hőmérsékleti különbségek akár egy napon belül is erősen igénybe veszik a szervezetünket,melynek tartalékai a tél folyamán kiürültek,a zsírraktárak viszont megteltek különféle savakkal,mérgekkel, egyéb terhelő anyagokkal.


Kevesebbet vagy egyáltalán nem mozgunk télen, ami izzadás réven méregteleníti a szervezetet.
Nincsenek még jelen a friss, vitaminokban és ásványi anyagokban dús zöldségek gyümölcsök.
Azok, akik átvészelték a telet betegségek nélkül, az év ezen szakában könnyen fel-és megfáznak, náthásak lesznek vagy makacs köhögésben szenvednek, esetleg kiújul az orrmelléküreg-gyulladásuk, középfülgyulladásuk.

Mindezek oka a gyenge immunműködés.

Mit lehet tenni?
  • réteges öltözködéssel elkerülhetjük a megfázást.
  • szervezetünket tehermentesíteni kell bőséges, napi 1,5-2 l folyadék fogyasztással, gyógyteákkal, 1-1 lé-gyümölcs vagy zöldségnap bevezetésével,mozgással,
  • pl. elérhető a piacokon a friss spenót,amiből kitűnő lúgosító és méregtelenítő italt készíthetünk.
  • immunrendszerünk optimális működését elérhetjük bélflóra rendezéssel, vitamin és ásványi anyag feltöltéssel
  • pl. mielőtt elhatalmasodna a betegség, segíthetnek a C-vitamin, a cink, a halolaj, a D-vitamin vagy komplex vitamin és gyógynövény készítmények egész sora.

Meg kell jegyeznem azonban, hogy a szelíd gyógymódok alkalmazását sem javasolhatjuk mindenkinek. Terhesség alatt krónikus betegségekben szenvedőknél nem kívánatos mellékhatások léphetnek fel egy önkényesen megválasztott és elkezdett tisztító kúra alatt. Ezek elkerülése végett érdemes szakemberhez fordulni!

 

Hívjon az alábbi telefonszámon:

20/24-35-303