hormonegyensulyA hormonrendszer működési zavara egyaránt érinti a nőket és a férfiakat. Az egyensúly helyreállítása komplex feladat, hisz meg kell szüntetni az életmódbeli hibákat, ki kell zárni vagy legalább csökkenteni a kívülről bevitt károsító tényezőket, el kell sajátítani a stressz kezelés valamelyik formáját, meg kell találni a megfelelő mozgásformát, meg kell ismerni a táplálkozás hormonrendszerrel való összefüggéseit, felismerni a minőségi alvás jelentőségét.

A hormonális egyensúlyvesztés okai lehetnek:

Életmódbeli hibák, fokozott szénhidrát bevitel, túlsúly, nagy tömegű zsírszövet kialakulás, környezetből származó terhelések (mérgek: vegyszerek, tisztítószerek, kozmetikai készítmények, xenoösztrogének), tartós stressz, érzelmi konfliktusok, szintetikus fogamzásgátlók szedése

Következményei:

Menstruációs zavarok, PMS- menstruációt megelőző tünet együttes, meddőség, vetélés, korai klimax, rendellenes vérzések, petefészkeket, méhet érintő betegségek, gyulladások jelenléte az emésztőrendszerben, bőrben, hormontermelő szervekben, pajzsmirigy alul- vagy felülműködés, krónikus fáradtság, mellékvese kimerülés.

A hormonegyensúly- vesztés néhány tünete

Fogyás nehézség/képtelenség, gyors súlygyarapodás, depresszió, álmatlanság, hőhullámok, alacsony libidó, éjszakai izzadás, hangulatingadozás, állandó fáradtságérzés, ködös memória, koncentrációs zavarok.

A problémák hátterében húzódó okok feltárása után személyre szabott javaslatokat kap életmódbeli változásokhoz, a hiányállapotok rendezéséhez az egyensúly mielőbbi visszanyeréséhez.

Várom szeretettel jelentkezését!