2021. december 03., péntek 14:22

Mit tehetünk gyermekeink egészségéért?

Szülőként aggódva figyeljük, hogy szemünk fénye alig eszik valamit, válogat. Tudjuk, hogy milyen fontos lenne a változatos táplálása, a kornak megfelelő mozgása. Küszködünk, ha túl sokat vagy túl keveset eszik, mozog, alszik. Szorongunk, ha ismét „beteg szabadságra” kényszerül vagy vele együtt mi is kiesünk a munkából.

Keressük a lehetőségeket, amivel célba is találunk nála.

Szinte naponta halljuk a médiában, olvassuk a magazinok hasábjain, online felületeken a szakértők és a kevésbé szakértők javaslatait e témában. Néha megdöbbenünk, hogy például a 2-es típusú cukorbetegség, ami régen az ”időskori” volt, ma már a gyerekeket is érinti.

A leggyakoribb betegségek, melyek előfordulnak a csecsemőktől a serdülőkig, bizony széles palettán mozognak. Ilyenek a felsőlégúti betegségek, fejfájás, sőt migrén, alvászavarok, fáradékonyság, visszatérő hasfájás, székrekedés, hasmenés, ekcéma, allergia, vérszegénység, túlsúly vagy kórós soványság, cukorbetegség, csontritkulás, testtartási rendellenességek, lábboltozati problémák, magas vérnyomás.

Vannak drámaian emelkedő adatok! Egyes statisztikák szerint minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott. Ennek következtében egyre nő a helytelen táplálkozással és életmóddal kapcsolatba hozható 2-es típusú cukorbetegség, magas vérnyomás, de a serdülő lányoknál a ciklussal kapcsolatos eltérések.

Mindezek megelőzhetők egyoldalú táplálkozás helyett változatos étrenddel, „kütyüzéssel”, TV nézéssel töltött idő helyett rendszeres mozgással.

Ezenkívül hogyan előzhetjük meg a nem kívánatos folyamatokat?

A hagyományos lehetőségek mellett egyre szélesebb körben érhető el fájdalom és stresszmentes vizsgálati lehetőség, mely a tünetek megjelenése előtt jelzi az esetleges eltéréseket, hiányállapotokat. Ilyen például az általam is végzett, Sensitive Audit készülékkel történő állapotfelmérés, ami 5-6 éves kortól elvégezhető. Fiatalabb gyermekek számára tanácsadás keretében tudok segítséget nyújtani.

Nagy örömömre szolgál, hogy számos esetben tudtam a szülők, főként édesanyák segítségére lenni visszatérő légúti betegségek megelőzésében, bizonytalan eredetű hasfájás, székrekedés, hasmenés, fejfájás, ekcéma, valamint testsúllyal kapcsolatos problémák kapcsán.

Ha ön is részt venne állapotfelmérésen vagy tanácsadáson gyermekével, akkor kellemes környezetben, időpont egyeztetés után várom szeretettel!

Bejelentkezés, időpont egyeztetés:

Mobiltelefonon: +36 20 24-35-303

E-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.