1agrimony-apro bojtorjan1.Apróbojtorján- az őszinteség virága

„Kedélyes, vidám emberek, akik szeretik a nyugalmat. A viták és veszekedések lehangolják, kifárasztják őket, így sok mindenről lemondanak azért, hogy mindezt elkerüljék. Bár általában maguk is problémával küzdenek, nyugtalanok és gondterheltek, szenvednek testileg és lelkileg, gondjaikat mégis humoros álarc mögé rejtik. Barátként és társként sokra értékelik őket. Gyakran nyúlnak droghoz vagy alkoholhoz azért, hogy könnyebben, jó kedéllyel viseljék a megpróbáltatásaikat."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: konfliktuskerülés

Cél: őszinteség

 

4centaury-kisezerjofu4. Kisezerjófű – a szolgálat virága

„Kedves, csendes, békés emberek, akik túlzottan kiszolgálnak másokat, s nagy igyekezetükben hajlamosak túlértékelni erejüket. Segítőkészségük eluralkodik rajtuk, s végül inkább rabszolgává, mint önkéntes segítőtárssá válnak. Jó természetük arra készteti őket, hogy saját részüknél többet vállaljanak a munkából, emiatt akár életcéljukat is elhanyagolják."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: túlzott önalávetés

Cél: kiállás a saját célokért

 

 

 

33walnut-diofa33. Diófa – az újraszületés virága

„Azoknak, akiknek határozott ideáik és vágyaik vannak, s követik is ezeket, ám mások erősebb véleménye, meggyőződése vagy lelkesedése miatt néha hajlamosak feladni céljaikat, elképzeléseiket és munkájukat. Ez az esszencia állhatatosságot és védelmet nyújt a külső befolyásokkal szemben."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: befolyásolhatóság

Cél: a saját irány megtartása

 

 

 

15holly-magyal15. Magyal – a szívet megnyitó virág

„Azoknak, akiken időnként eluralkodik a féltékenység, az irigység, a bosszúvágy vagy a gyanakvás. A haragos nyugtalanság különféle állapotaira. Belül sokat szenvedhetnek, pedig gyakran nincs is valódi okuk a boldogtalanságra."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: ellenségesség

Cél: szeretet és megértés

 

 

 

vissza