19larch-vorosfenyo19. Vörösfenyő – az önbizalom virága

„Azoknak, akik nincsenek megelégedve önmagukkal, a környezetükben élőknél kisebb tehetségűnek érzik magukat. Szinte várják a kudarcot, úgy érzik, soha nem lesznek sikeresek, s ezért soha nem is tesznek a sikerhez elegendő erőfeszítést."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: önbizalomhiány

Cél: egészséges önbizalom

 

 

 

24pine-erdeifenyo24. Erdei fenyő – az önelfogadás virága

„Azok számára, akik folyton vádolják önmagukat. Ha sikeresek, akkor is úgy érzik, jobban is csinálhatták volna, eredményeikkel és erőfeszítéseikkel soha nem elégedettek. Roppant szorgalmasak, de szörnyen szenvednek a maguknak bebeszélt hibáktól. Időnként mások hibáiért is magukra veszik a felelősséget."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: önmarcangolás

Cél: önelfogadás

 

 

 

11elm-szilfa11. Szilfa – a felelősség virága

„Azoknak, akik jól végzik munkájukat, követik életcéljukat, akik szeretnének valami fontosat csinálni, gyakran az egész emberiség érdekében. Néha erőt vesz rajtuk a levertség, és úgy érzik, hogy vállalt feladatuk annyira nehéz, hogy emberi erővel képtelenség véghezvinni.

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: túlhajszoltságérzés

Cél: teljesíthető vállalások

 

 

 

 

30sweetchestnut-szelidgesztenye30. Szelídgesztenye – a megváltás virága

„Azokban a pillanatokban van szükség erre az esszenciára, amikor az ember úgy érzi, hogy szenvedései elviselhetetlenné váltak. Amikor a test és lélek elértek tűrőképességük határához, s a beteg úgy érzi, hogy fel kell adnia. Amikor úgy tűnik, hogy csak a pusztulás és a megsemmisülés következhet."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: teljes kétségbeesés

Cél: a sorsra hagyatkozás

 

 

 

29starofbethlehen-ernyos-madartej29. Ernyős madártej – a vigasz virága

„Azoknak, akikre nagy nyomás nehezedik, vagy olyan körülmények között élnek, ami nagyon boldogtalanná teszi őket. Rossz hírek miatt fellépő sokk, közelálló személy elvesztése, baleset utáni ijedség és hasonlók esetére. Ez a szer enyhülést hoz, azok számára, akik jó ideje nem is akarnak vigaszt találni."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: feldolgozatln trauma

Cél: továbblépés

 

 

 

38willow-fuzfa38. Fűzfa – a sors virága

„Azoknak, akiket olyan csapás ért, amit képtelenek harag és neheztelés nélkül elviselni, mivel az életet mindenekelőtt az általa hozott siker alapján ítélik meg. Úgy vélik, hogy ilyen mértékű megpróbáltatást nem érdemeltek meg, helyzetüket igazságtalannak tartják, és emiatt megkeserednek. Gyakran kevesebb érdeklődést és aktivitást mutatnak olyan dolgok iránt is, amelyeket korábban nagyon szerettek."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: mások hibáztatása

Cél: a felelősség vállalása

 

 

22oak-tolgyfa22. Tölgy – a kitartás virága

„Azok számára, akik minden erejüket latba vetve küzdenek betegségükkel vagy a mindennapi élet problémáival. Keményen harcolnak, mindent megpróbálnak még akkor is, ha ügyük teljesen kilátástalannak tűnik. Tovább küzdenek. Elégedetlenek önmagukkal, ha a betegség meggátolja őket kötelezettségeik teljesítésében vagy mások segítésében. Bátor emberek, akik legnagyobb nehézségeikkel is reménykedve, maximális erőfeszítéssel szállnak szembe."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: makacsság

Cél: alkalmazkodás

 

 

10crabapple-vadalma10. Vadalma – a megtisztulás virága

„Ez a megtisztulást hozó esszencia. Azoknak, akik valamilyen szinten tisztátalannak érzik magukat. Ennek oka sokszor csak valamilyen jelentéktelen apróság, máskor viszont komoly betegség is lehet, amelyet elhanyagolnak, miközben valami kevéssé fontos dologgal foglalkoznak. Mindkét esetben nagyon fontos számukra, hogy megszabaduljanak a lelkükön elhatalmasodott dologtól, ami olyan fontosnak tűnik a számukra, hogy mindenképpen kezelést igényel. Ha a kezelés nem jár sikerrel, akkor nagyon elkeserednek. Tisztító szerként ez az esszencia képes sebek megtisztítására is, ha a betegnek komoly oka van azt feltételezni, hogy testébe eltávolítandó méreganyagok kerültek."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: túlzott tisztaság –és rendvágy

Cél: belső nagytakarítás

 

 

vissza