9clematis-iszalag9. Iszalag – a realitás virág

„Azok számára, akik álmodoznak, nem teljesen éberek, nem igazán érdeklődnek az aktuális dolgok iránt. Csendes nyugodt emberek, akik pillanatnyi helyzetükben nem érzik túlságosan jól magukat, sokkal inkább a jövőben élnek, mint a jelenben. Boldogabb idők reményében élnek, amikor valóra válthatják álmaikat. Ha megbetegednek, kevés vagy egyáltalán semmilyen erőfeszítést nem tesznek javulásuk érdekében. Egyes esetekben úgy tűnik, mintha a jobb idők eljövetele vagy elveszett szeretteikkel való találkozás reményében egyenesen várnák a halált."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: álmodozás, ábrándozás

Cél: szembenézés a valósággal

 

 

16honeysuckle-jerikoi lonc16. Jerikói lonc – múlt virága

„Azoknak, akik a múltban, régen elveszett barátok, boldog pillanatok emlékeiben élnek, vagy be nem teljesült ábrándokat kergetnek, s nem hiszik el, hogy lehetnek még olyan boldogok, mint amilyenek a régi szép időkben voltak."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: túlzott nosztalgiázás

Cél: a jelen elfogadása

 

 

 

36wildoat-rozsnok35. Fehérvirágú vadgesztenye – a gondolkodás virága

„Mindazoknak, akiknek elméjén időnként nemkívánatos gondolatok, elképzelések, belső párbeszédek uralkodnak el. Mindezek akkor kerekednek felül bennük, amikor pillanatnyi érdeklődésük nem elég erős ahhoz, hogy figyelmüket teljesen lekösse. Nyomasztó gondolatok merülnek fel újra és újra, és ha időnként el is tűnnek, később makacsul visszatérnek. Úgy tűnik, folyamatosan körbe-körbe járnak, és sok szenvedést okoznak. Amikor ezek a nemkívánatos, kellemetlen gondolatok jelen vannak, elűzik a lelki békét, és nagyon megnehezítik a munkára vagy az élet örömeire való figyelést."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: körbenjáró gondolatok

Cél: a problémák megoldása

 

7chestnutbud-vadgesztenyerugy7. Vadgesztenyerügy – a tanulás virága

„Azoknak, akik nem okulnak eleget tapasztalataikból és élményeikből, s a többieknél tovább tanulják a mindennapi élet leckéit. Sokaknak akár egyetlen tapasztalat is elegendő lehet, ezeknek az embereknek azonban több, néha jó néhány alkalomra van szükségük az aktuális lecke megtanulásához. Ezért – nagy bánatukra – ugyanazt a hibát többször is elkövetik, amikor egyetlen eset is elegendő lehetne, sőt, mások ballépéséből okulva egyszer sem kellene beleesniük a csapdába."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: visszatérő problémák

Cél: tanulás a tapasztalatokból

 

 

23olive-olajfa23. Olajfa – a megújulás virága

„Azoknak, akik testileg vagy lelkileg sokat szenvedtek, s annyira kimerültek, hogy úgy érzik, nincs energiájuk további erőfeszítésekre. Számukra a mindennapi élet örömtelen, kemény munka."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: kimerültség

Cél: erőgyűjtés

 

 

 

 

37wildrose-vadrozsa37. Vadrózsa – az életkedv virága

„Azok számára, akik látszólag érdektelenné, lemondóvá váltak a világ eseményei iránt, akik átsiklanak az életen, elfogadják a dolgokat, de nem tesznek különösebb erőfeszítést azért, hogy sorsukat jobbá tegyék, és életükben élvezetet leljenek. Harc nélkül adják meg magukat."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: fásultság és közöny

Cél: érdeklődés

 

 

 

21mustard-vadrepce21. Vadrepce – a fény virága

„Azok számára, akik hajlamosak a búskomorságra, vagy akár a teljes kétségbeesésre, mintha egy hideg, sötét felhő árnyékolná be őket, s rejtené el szemük elől a fényt és az életörömöt. Állapotuk okát nem feltétlenül lehet megtalálni vagy megmagyarázni. Ebben a helyzetben a boldogság és az elégedettség szinte lehetetlen."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: hirtelen jött rossz kedv

Cél: örömteli dolgok keresése

 

 

vissza