5cerato-kekgyoker5. Kékgyökér – az intuíció virága

„Azok számára, akikben nincsen elegendő magabiztosság, önbizalom, s emiatt képtelenek a döntéshozatalra. Állandóan másokat üldöznek tanácsokért, s emiatt gyakran pórul járnak."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: önállótlanság

Cél: önállóság

 

 

 

28scleranthus-szikarka28. Szikárka –az egyensúly virága

„Azok számára, akik attól szenvednek, hogy képtelenek két dolog közül választani: először az egyik tűnik jónak, azután úgy látszik, hogy mégis a másik a megfelelő. Általában csendes, nyugodt, visszahúzódó emberek, akik egyedül viselik életük terheit, mivel nem hajlandók próblémáikat másokkal megosztani."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: döntésképtelenség

Cél: határozottság

 

 

36wildoat-rozsnok36. Rozsnok –az elhivatottság virága

„Azoknak, akik valami rendkívülit szeretnének véghezvinni, akik sok tapasztalatot gyűjtenek és mindent élvezni akarnak, amire csak lehetőségük nyílik. Problémájuk abból áll, hogy nehezen döntik el, hogy milyen tevékenységet válasszanak. Bár nagy bennük a lelkesedés, mégsem vonzódnak különösebben egyetlen területhez sem. Ez késlekedést és csalódottságot okozhat."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: útkeresés

Cél: a cél megtalálása

 

 

12gentian-tarnics12. Tárnics- a hit virága

„Azoknak, akik könnyen elbátortalanodnak. Sokszor jól haladnak betegségük leküzdésében vagy a mindennapi élet más területein, ám egy kisebb akadály vagy késedelem, amely gátolja haladásukat, kétségeket ébreszt bennük, és kedvüket szegi."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: pesszimizmus

Cél: hit és kitartás

 

 

 

13gorse-sulzanot13. Sülzanót- a remény virága

„Nagyon mélyről fakadó reménytelenség esetén, amikor a beteg már nem reménykedik a gyógyulásban. Rábeszélésre vagy mások kedvéért még kipróbál még különféle gyógymódokat, de közben hangoztatja, hogy felgyógyulására nagyon csekély a remény."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: reményvesztettség

Cél: remény, és megoldás keresés

 

 

 

17hornbeam-gyertyan17. Gyertyán – a tetterő virága

„Azoknak, akik úgy érzik, hogy nincs elegendő fizikai vagy szellemi erejük és kitartásuk ahhoz, hogy tovább cipeljék a vállukra nehezedő terheket. A mindennapi élet gondjai túlzottnak, megoldhatatlannak tűnnek számukra, jóllehet feladataikat általában sikeresen teljesítik. Azoknak, akik úgy érzik, hogy problémáik könnyebb megoldásához testi vagy lelki megerősítésre van szükségük."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: unalmas hétköznapok

Cél: újdonságok keresése

 

vissza