18impatiens-nebancsvirag18. Nebáncsvirág – az idő virága

„Azoknak, akik gondolkodásukban és tetteikben egyaránt gyorsak, s mindent tétovázás és halogatás nélkül akarnak csinálni. Ha betegek, akkor azonnali gyógyulást remélnek. Képtelenek türelmet tanúsítani a lassú emberekkel szemben, mivel a lassúságot helytelennek és időpocsékolásnak tartják. Az ilyen embereket minden módon megpróbálják gyorsabb haladásra serkenteni. Jobban szeretnek magukban dolgozni és gondolkodni, mivel így saját tempójukban végezhetik munkájukat."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: türelmetlenség és kapkodás

Cél: türelem és megfontoltság

 

 

14heather-hangafu14. Hangafű – az identitás virága

„Azoknak, akik állandóan társaságot keresnek, mivel roppant fontosnak tartják azt, hogy problémáikat másokkal, bárkivel megvitassák. A hosszabb-rövidebb ideig tartó magány nagyon boldogtalanná teszi őket."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: túlzott énközpontúság

Cél: önmagunk és mások becsülése

 

 

 

 

34waterviolet-bekaliliom400x533 30034. Békaliliom – a kommunikáció virága

„Azok számára, akik egészségesen és betegen szeretnek egyedül lenni. Csendes, nyugodt emberek, akik zaj nélkül mozognak, keveset és halkan beszélnek. Függetlenek, csak önmagukra támaszkodnak. Nem befolyásolhatók, főleg saját véleményükre adnak. Tartózkodóak, másokat békén hagynak, a saját útjukat járják. Gyakran okosak és tehetségesek. Lelki békéjük és nyugalmuk áldást jelent a környezetüknek is."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: magányosság

Cél: kapcsolatkeresés

 

 

 

vissza