20mimulus-bohocvirag20. Bohócvirág – a bátorság virága

„Akkor van szükség erre az eszenciára, ha az ember retteg a világ dolgaitól: fájdalomtól, balesetektől, sötétségtől, egyedülléttől, szerencsétlenségektől, a mindennapi élet eseményeitől. Az ilyen emberek csendben és titokban szenvednek, problémáikról nem beszélnek nyíltan."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: eltúlzott félelmek

Cél: a félelmek legyőzése

 

 

 

25redchestnut-voros vadgesztenye25. Vörös vadgesztenye – az önállósodás virága

„A Vörös vadgesztenye a gondok és az önzetlen aggodalom elleni szer. Leszoktatja az embert arról, hogy másokért aggódjon, mivel erősíti a sorsba vetett hitet és az egészséges önbizalmat. Az aggodalmaskodás miatt kialakuló betegségek – mindenekelőtt idegi panaszok, keringési zavarok, szívpanaszok és tüdőbetegség – kezelésében is hasznos."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: aggodalmaskodás másokért

Cél: egészséges egoizmus

 

 

2aspen-rezgonyar2. Rezgőnyár – a sejtelmek virága

„Nem valóságos, megmagyarázhatatlan félelmekre. Amikor az embert baljóslatú sejtelmek kínozzák, amelyről maga sem tudja, hogy mi is valójában. E tétova, rejtélyes félelmek nappal és éjjel egyaránt kísértenek. Az ilyesfajta problémáktól szenvedő emberek gyakran húzódoznak attól, hogy titkos félelmeiket megosszák másokkal."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: szorongások, balsejtelmek

Cél: bizalom, biztonság

 

 

26rockrose-napvirag26. Napvirág – a kitörés virága

„Gyógyír vészhelyzetekre. Olyan esetekben használatos, amikor látszólag minden remény elveszett. Baleseteknél, hirtelen betegségeknél, olyankor, amikor az ember megrémült, vagy nagyon fél, ha a helyzet annyira súlyos, hogy az érintetten teljesen eluralkodik a rettegés."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: rémület, pánik

Cél: reális helyzetértékelés

 

 

 

6cherryplum4-cseresznyeszilva6. Cseresznyeszilva – a higgadtság virága

„Félelem a józan ész elvesztésétől, attól hogy az ember enged a késztetésnek, hogy félelmetes, szörnyű tetteket kövessen el, amelyeket valójában rossznak tart és elutasít."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: szétfeszítő indulatok

Cél: az indulatok kezelése

 

 

 

vissza