27rockwater-forrasviz27. Forrásvíz – a rugalmasság gyógyíre

„Azoknak, akiknek életfelfogása túl szigorú. Megtagadják maguktól az élet kellemes dolgainak élvezetét, mivel úgy vélik, azok nem egyeztethetők össze munkájukkal. Keményen kormányozzák önmagukat. Bármit megtesznek, amiről úgy gondolják, hogy egészségüket, erejüket, aktivitásukat szolgálja. remélik, hogy életükkel példát szolgáltatnak másoknak, akik az ő elképzeléseiket követik majd, és ezáltal jobb emberekké válnak."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: tűlszabályozottság

Cél: spontán életvitel

 

 

31vervain-vasfu31. Vasfű – a lelkesedés virága

„Azoknak, akiknek szilárd elképzeléseik vannak az életről, amelyek meggyőződésük szerint helyesek, s amelyeken csak nagyon ritkán változtatnak. Legfőbb vágyuk, hogy a körülöttük lévőket is megtérítsék saját életszemléletüknek. Erős akaratúak és bátrak, mivel mindig biztosak abban, amit tanítani akarnak. Ha megbetegszenek, még sokáig talpon maradnak, és folytatják munkájukat akkor is, amikor mások már régen feladták volna."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: erőszakos világmegváltás

Cél: lelkes iránymutatás

 

 

32vine-szolo32. Szőlő – a tekintély virága

„Nagyon tehetséges emberek, akik biztosak saját képességeikben, és magától értetődőnek tartják a sikert. Nagy elbizakodottságukban úgy vélik, hogy mindenkinek hasznára válna, ha hagyná magát meggyőzni, s úgy csinálná a dolgait, ahogyan ők maguk csinálják, vagy ahogyan helyesnek tartják. Ha betegek, ápolóikat is irányítani akarják. szükséghelyzetben nagyon értékesek lehetnek."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: hatalomvágy

Cél: együttműködés

 

 

8chicory-katangkoro8. Katáng – az anyáskodás virága

„Azok számára, akik eltúlozzák a mások szükségletei és jóléte iránti aggódást, akik hajlamosak túlzásba vinni a gyermekeikről, rokonaikról, barátaikról való gondoskodást, s mindig akad valami, amit rendbe hoznának. Folyamatosan javítják az általuk rossznak ítélt dolgokat, s mindezt nagyon élvezik. Megkövetelik, hogy szeretteik állandóak körülöttük legyenek."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: feltételes szeretet

Cél: elfogadó szeretet

 

 

3beech4-bukkfa3. Bükkfa – a tolerancia virága

„Azoknak, akik mindenben a szépet és a jót akarják meglátni. S habár sok minden rossznak tűnik, képessé akarnak válni a dolgok mélyén rejtőző jó megragadására. Toleránsabbá, elnézőbbé és megértőbbé akarnak válni, hiszen minden lény útja más, s mindenki a saját tökéletesítésén munkálkodik."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: intolerancia

Cél: a sokszínűség elfogadása

 

 

vissza