I. Félelem

20mimulus-bohocvirag20. Bohócvirág – a bátorság virága

„Akkor van szükség erre az eszenciára, ha az ember retteg a világ dolgaitól: fájdalomtól, balesetektől, sötétségtől, egyedülléttől, szerencsétlenségektől, a mindennapi élet eseményeitől. Az ilyen emberek csendben és titokban szenvednek, problémáikról nem beszélnek nyíltan."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: eltúlzott félelmek

Cél: a félelmek legyőzése

 

 

 

25redchestnut-voros vadgesztenye25. Vörös vadgesztenye – az önállósodás virága

„A Vörös vadgesztenye a gondok és az önzetlen aggodalom elleni szer. Leszoktatja az embert arról, hogy másokért aggódjon, mivel erősíti a sorsba vetett hitet és az egészséges önbizalmat. Az aggodalmaskodás miatt kialakuló betegségek – mindenekelőtt idegi panaszok, keringési zavarok, szívpanaszok és tüdőbetegség – kezelésében is hasznos."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: aggodalmaskodás másokért

Cél: egészséges egoizmus

 

 

2aspen-rezgonyar2. Rezgőnyár – a sejtelmek virága

„Nem valóságos, megmagyarázhatatlan félelmekre. Amikor az embert baljóslatú sejtelmek kínozzák, amelyről maga sem tudja, hogy mi is valójában. E tétova, rejtélyes félelmek nappal és éjjel egyaránt kísértenek. Az ilyesfajta problémáktól szenvedő emberek gyakran húzódoznak attól, hogy titkos félelmeiket megosszák másokkal."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: szorongások, balsejtelmek

Cél: bizalom, biztonság

 

 

26rockrose-napvirag26. Napvirág – a kitörés virága

„Gyógyír vészhelyzetekre. Olyan esetekben használatos, amikor látszólag minden remény elveszett. Baleseteknél, hirtelen betegségeknél, olyankor, amikor az ember megrémült, vagy nagyon fél, ha a helyzet annyira súlyos, hogy az érintetten teljesen eluralkodik a rettegés."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: rémület, pánik

Cél: reális helyzetértékelés

 

 

 

6cherryplum4-cseresznyeszilva6. Cseresznyeszilva – a higgadtság virága

„Félelem a józan ész elvesztésétől, attól hogy az ember enged a késztetésnek, hogy félelmetes, szörnyű tetteket kövessen el, amelyeket valójában rossznak tart és elutasít."

(A Tizenkét Gyógyító és más orvosságok)

Lelkiállapot: szétfeszítő indulatok

Cél: az indulatok kezelése

 

 

 

vissza

Életmód tanácsadás, Ildikó életmód, Életmód tanácsadás, Ildikó életmód, Életmód tanácsadás, Ildikó életmód, Életmód tanácsadás, Ildikó életmód, Életmód tanácsadás, Ildikó életmód, Életmód tanácsadás, Ildikó életmód,

egeszseg megőrzés, Ildikó életmód, egeszseg megőrzés, Ildikó életmód, egeszseg megőrzés, Ildikó életmód, egeszseg megőrzés, Ildikó életmód, egeszseg megőrzés, Ildikó életmód, egeszseg megőrzés, Ildikó életmód,

Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód, Bach virágterápia, életmód tanácsadás, egészség megóvás, Ildikó életmód,